Äta ute

Hamburgare på Bun Meat Bun i Farsta

Bun Meat Bun - Bunburger och Cheeseburger

[Uppdatering: Bun Meat Bun är idag en del av en stor koncern. Inlägget ligger kvar som en historisk referens till när hamburger-scenen kom igång på riktigt och Flippin Burgers etc precis hade startat.]

In a galaxy far far away … eller helt enkelt ute i Farsta. Lite oväntat att det poppar upp ett hamburgehak med ambitioner långt från Söders höjder och Kungsholmens kanaler? Samtidigt är det ett bra tecken: kanske är Sibylla-pucken sakta på väg att ersättas helt av färskmalen högrev mellan smaskiga potato buns? Hur som helst: vi gör en snabbvisit på Bun Meat Bun i Farsta och nog är det värt resan ändå.

Det är en bra burgare som levereras av Bun Meat Bun. De använder ”smashtekniken” och gör ganska tunna burgare. Köttet är bra, relativt saftigt och lagom saltat. Vår favorit bland deras två burgare är definitivt Cheeseburgare, som är en ren historia med ost, lök och kött i mellan lätt grillade bröd.

Om vi ska ha någon invändning mot Bun Meat Buns burgarstil så är det att den känns lite för fräsch. Lite för lite fett, lite för lite köttsaft. Inte tillräckligt greasy helt enkelt.
Nu kommer det omdömet kommer från någon som egentlig föredrar klassiska amerikanska köttsaftdrypande flottpuckar, så det är definitivt värt att ta omvägen förbi Farsta om du är sugen på en lunchburgare.

You Might Also Like