Äta ute

Hamburgare på restaurang AG – Sveriges bästa?

Vad är en karnivorblogg utan ett besök på köttrestaurangen AG. Såklart har vi varit där och ätit otaliga hamburgare och vi tycker de är bland de bästa i Stockholm. Det tvistas bland Stockholms hamburgerexperter vilken som har den bästa burgaren. Har Bistro Ruby tappat stinget? Är Pubologis nya, mindre, burgare den bästa? Eller är Flippin Burgers bäst?

Många frågor och funderingar men vi är faktiskt bara glada att det börjar komma vettiga hamburgare till Sverige. Det har ju länge varit skandalöst dåliga burgare på krogarna och man har drömt sig bort till våra kusiner i väst och deras goda burgare. Just den jämförelsen så har vi långt kvar då det inte finns en endaste snabbmatkedja som serverar burgare som inte varit frysta. En utopi idag men kanske en realitet i framtiden.

Men nu var det inte andras burgare vi skulle berätta om utan restaurang AG’s och deras signaturrätt hamburgartallrik. När man kliver innanför dörren så möts man av köttkylen och några steg mot garderoben – kötträdet. Redan där så vet man att det kommer att bli en köttig kväll.

Väl till bords i lokalen med dålig akustik så serveras det grillat bröd. Detta bröd ackompanjeras av vispad lardo och en friterad timjanskvist. You had me at hello. Lardon är så sjukt god. En deciliter av det så dör man antagligen i ett slaganfall. Men man dör lycklig.

Vi beställer våra hamburgare och får veta att de serveras mediumrare eller welldone. Inget annat. Vi beställer dem med extra allt och vi kan avslöja redan nu att det är extra mycket ost och bacon.

Det är en saftig, smakrik burgare som för en gångs skull inte var en byggsats. Serverat lite skönt slarvigt i ett ”sibylla-papper” tillsammans med vad vi misstänker är trippelfriterade pommes samt majo och en riktigt god ketchup.

Själva burgaren serverades med ett ordentligt lager med dansk gräddost, fantastiskt rökigt och fint bacon, lite majo och en tomatskiva samt tunnskuren silverlök. Brödet var utav usa-kvalitet och var ordentligt fluffigt och rostad på insidan. Allt stämde.

Detta är en riktigt bra burgare.

You Might Also Like