Äta ute

Fävikens korv med bröd

Äntligen har vi fått smaka på Sveriges mest hypade varmkorv – kioskvältaren från Fäviken. Eller rättare sagt från Undersåkers Chark som ägs av Magnus Nilsson som ligger bakom Fäviken. Som ni säkert redan har listat ut så är det en god korv men är det värt 55 spänn för en korv med bröd, halv räka och gurka?

Det är nog upp till var och en att bedöma men det är inget snack om saken att själva korven är nog den bästa kokkorv som går att finna i landet just nu. Övriga tillbehör var givetvis högkvalitativa och goda men kanske inget som stack ut lika mycket som själva korven.

Det som var så bra med korven var att den hade en otrolig saftighet utan att för den skull få en otrevlig konsistens. Bra rökighet utan att vara påträngande och framförallt riktigt god smak i kryddning och kött. Ni lyckliga som bor i Östersundstrakten kan köpa korven på Ica. Vi lyckliga som bor i Stockholm får åka och trängas med skägg på Södermalm där det enligt uppgift ska finnas ett par butiker som ska ha den i sortimentet.

You Might Also Like