Äta ute

Hamburgare på KÄK

Notering; Detta besök gjordes runt 2013 och sedan dess har den här hamburgerkedjan både haft sin uppgång och fall. Nu är de tillbaka där de startade igen med en endast restaurang. Burgerdudes har en uppdaterad recension.

Artisten Petter har gjort ett nästan lika bra jobb som Jon på Flippin Burgers med att lansera sin nya hamburgerrestaurang KÄK. Vi kunde läsa i Aftonbladet att de hade sålt så bra att hamburgarna hade tagit slut. Och hatten av till PR-genit Petter som lyckas få till en artikel i tidningen för att man har slut på kött.

Väl upplysta om deras förträfflighet så traskade vi med bestämda steg till ”nya” Hornstull där vi fick slå oss igenom drivor av hipsters för att komma till ingången av restaurangen. Att kalla det för restaurang är väl kanske att ta i. Snofsigt gatukök med rättigheter skulle det snarare kallas för. De minimala borden och de fastmonterade pallarna för tankarna till Hötorgshallens etablissemang i källaren där man köper en kyckling/feta-burgare för 50 spänn.

Beställningsförfarandet är som vilken korvkiosk som helst och du ställer dig i kö och beställer i kassan. När maten är klar så hämtar du den själv vid kassan. Uppsidan är att det blir bra snurr på borden och man behöver inte vänta alltför länge att få en plats.

På menyn finner vi inte bara hamburgare och gyros utan även taco. Självklart så var vi ju tvungna att testa den också så vi börjar där. Ett stycke taco med kött, lök och koriander. Den utlovade svinstarka såsen lyste med sin frånvaro. Helt okej liten taco.

kak_taco

Raskt vidare till hamburgaren och vi beställde deras ”håll-käften-burgare”, HKB #1, som innehåller sallad, dressing, tomat och ost. Första tuggan i burgaren och vi noterar snabbt den fina skorpan de har lyckats få till på burgaren. Och det är väl ungefär där det slutar med de positiva sakerna. Ett ganska sött bröd som inte var rostat, osaltat kött och det hela kan sammanfattas med att den inte lämnade något större avtryck.

kak_hamburgare

Men missförstå oss rätt nu. Det är ingen dålig burgare men för 160 kr (inkl pommes frites och en burkdricka) så är det en dålig burgare. Det finns en massa ställen som levererar bättre burgare i samma prisklass. Tänk Prime Burger, Marie Lavaeu och Lily’s Burger.

You Might Also Like