Äta ute

Hamburgare på Flippin’ Burgers

[Uppdatering: Flippin’ Burgers har bytt ägare sedan några år och är del av en stor koncern. Inlägget ligger kvar som en historisk referens till när hamburger-scenen kom igång på riktigt och Flippin Burgers precis hade startat.]

Denna bild kan vara en av de vanligaste hamburger-bilderna på Instagram. Japp, vi snackar Flippin’ Burgers och 1 år senare och fortfarande lika mycket folk. Vi var där för drygt ett år sedan och var väl halvimponerade, se tidigare besök.

Eftersom vi har en inbyggd avsky mot kreddiga hipsters med fula mössor på sne så har vi medvetet undvikit stället. Men efter att ha läst Flippin’-boken så var vi bara tvungen att göra ett nytt besök.

Fortfarande köigt som satan men uppsidan är att de har bra rotation och gästerna verkar klämma en burgare och sedan dra. De verkar rulla ungefär en sittning per bord och timme.

Jag gick loss på en dubbel burgler som är en klassisk burgare med sallad, tomat, ost och dressing. Här får jag vika ner mig mot hipstersarna för det är riktigt jäkla goda hamburgare. Så pass god att jag måste snart gå dit igen. Får helt enkelt blunda, beställa och titta ner i hamburger-korgen så jag slipper se hipster-brillorna runt om mig.

Skämt och sido, detta är precis sådär lagom – bra bröd, bra kött och bra komponerat. En trevlig burgare som är saftig och fin utan att vara alltför flottig. Sen så ska man inte glömma deras maltvinägermajonnäs som står på bordet. Skulle faktiskt kalla den för den perfekta pommes-dippen – dragonstinn och något syrlig, det blir inte bättre än så.

Jag måste uppriktigt säga att jag är förvånad att så få Svenska restauranger är i närheten av Flippins burgare. Hur svårt kan det vara att få till bra burgare när man hittar hela kedjor i USA som serverar bättre hamburgare?

You Might Also Like

  • Henrik
    2013-05-08 at 09:15

    Skulle gärna gå dit oftare också. Men har samma allergi som du…. :)