Äta ute

Sloppy seconds – slarvigt men gott

Agne – burgare på Sloppy Seconds

[Uppdatering: Sloppy seconds blev ingen långlivad historia och slog igen inom året 2013. Inlägget ligger kvar som en historisk referens till när hamburger-scenen kom igång på riktigt och Flippin Burgers precis hade startat.]

Kanske ska man inte ha för höga förväntningar på ett ställe som har Sloppy som första ord i namnet? Men efter att det viskats exalterat bland Stockholms hamburge-hipsters gav Food Junkies efter och gav sig ut på en expedition till Södermalm.
När man kommer in på Sloppy Seconds möts man av … ja, det är lite oklart.

Spåren av den tidigare inrättningen – en indier av klassiskt snitt – hänger fortfarande kvar. Några halvvingliga bord och stolar står utspridda i den lilla lokalen. Och väggarna är smyckade med diverse uttryck som sannolikt är tänkta att ge en aura av ”street” eller något liknande.

Ok, so far so good. Men när vi tar de fyra stegen fram till bardisken, där man även beställer maten, kommer chockbeskedet: husets öl. På ensam tron återfinns Falcon. Vanlig svenne-Falcon. Och det är allt. Ingen Brooklyn Lager, ingen Papst Blue Ribbon. Söder-hipser-poängen droppade just ner till någonstans runt minus fem på en tiogradig skala. När vi dessutom får drickat i plastglas står det två hungriga grabbar och ser ut som frågetecken. Den ena av dem försöker trösta sig med en snabbt övergående nostalgisk känsla från svunna somrar i Sweden Rocks och Hultsfreds öltält. Det går inget vidare.

Men, nu var det ju maten vi var här för. Och hur är den då? Jodå, ganska raskt serveras våra första val: två stadiga och välgjorda korvar vid namn Farsta (cheddar, het sås) och Kelowna (coleslaw). Båda goda skapelser.
Sedan är det dags för burgare och en Liten men dyr (ägg, tryffel, lök, anklever) kommer in tillsammans med en Agne (räkor, het sås).

Domen blir: god mat. Burgarna är välgjorda, med vad som känns som en bra portion kärlek. Korvarna är även de bra och ger lite av den där sköna amerikanska extra allt-känslan.
Så för en snabb burgare eller korv på väg hem från jobbet? Absolut! Riktigt bra och väldigt prisvärt. Men vi tycker nog att mat och ätande och framförallt burgare är värda mer känsla och mysfaktor än Falcon i platsglas och sunkig inredning. Kalla det för snobberi – sådana är vi.

Kelowna. En stadig Dog.

Kelowna. En stadig Dog.

Farsta. Cheddar och het sås sitter som en smäck.

Farsta. Cheddar och het sås sitter som en smäck.

Agne – burgare på Sloppy Seconds

Agne. Göteborgskt namn på burgare med räkor. Oväntat bra kombo.

Liten men dyr. En god burgare, tyvärr bara med små spår av anklever.

Liten men dyr. En god burgare, tyvärr bara med små spår av anklever.

You Might Also Like

  • Sammy
    2013-05-19 at 00:36

    Stället har problem med myndigheter etc.
    Sköter inte sina kort, så de är nog snart förbi…