Äta ute

Hamburgare på Sovel Kött och Grill i Sickla

Uppdatering: Oklart om denna restaurang finns fortfarande. Inlägget ligger kvar som en historisk referens till när hamburger-scenen kom igång på riktigt och Flippin Burgers etc precis hade startat.]

Detta besök började riktigt dåligt men slutade desto bättre. Vi möts av en riktigt butter kvinna som ska ta våra beställningar men efter några vändor fram och tillbaka till vårt bord så slutar besöket faktiskt med ett genuint leende. Service är som bekant en viktig del i matupplevelsen men själva maten i sig är ju ännu viktigare.

Vi har tagit oss ut till Sickla köpkvarter och inne i ett hörn tillsammans med några andra delis/restauranger hittar man Sovel Kött och Grill. Det är en kombinerad köttbutik och restaurang med inslag av köpcentrum.

Alla i sällskapet beställer hamburgaren som serveras med sallad, bröd och dressing samt att man får välja två tillbehör. Vi väljer några svenska favoriter, bearnaise och pommes frites. Men det är inga dåliga val ska det visa sig. Man får uppge hur man vill ha sin burgare och jag och en i sällskapet till beställer medium, resten åt det välstekta hållet.

Efter en stund landar hamburgarna på vårt bord och vid första anblicken så är jag helt säker på att detta komma att vara som en sunkig krogburgare. Köttet såg prefab ut och brödet så torrt. Men det ska visa sig att jag har helt fel. Köttet var förvisso medium rare men saftigt, gott och hygglig köttsmak. Det ska tilläggas att de andra i sällskapet fick rätt stekgrad. Brödet smakade betydligt bättre än det såg ut och tillbehören var stabila. Den får betyget; en bättre krogburgare.

You Might Also Like