Äta ute

Adam och Albin – nudlar med stil

[Uppdatering: Detta inlägg skrevs 2014 och inlägget ligger kvar som en historisk referens till när ramen och nudel-scenen var något helt annat mot vad den är idag.]

De flesta av oss förknippar nog nudlar med en billig påse snabbnudlar som äts i ungdomens glada dagar. Billig mat för att bli snabbt mätt för stunden. Men som tur är så har lyxkrogskillarna Adam & Albin valt att utöka sin verksamhet med lunch. Och då med nudellunch.

Det finns ju faktiskt ett par ställen i stan som kör just nudelsoppa och de känns oftast väldigt autentiska och klassiska. Goda men inget som man äter varje vecka.

Hos Adam & Albin så är det precis tvärtom. Det känns inte alls autentiskt eller för den delen klassiskt. Här är det modern matlagning där man lyckas med konststycket och 90-talsklassikern ”cross-over”, att blanda japanskt och svenskt. Och det är fantastiskt gott.

Uppskattar verkligen att de lyckas infusera svenska smaker i rätterna. Smaka på rökt majonnäs med kyckling eller varför inte långbakad svensk gris som får ligga och gosa till sig i dashibuljongen.
adamalbinnudlar2
Inte helt oväntat så är det väldigt populärt och man kan inte boka bord. Vårt tips är att komma tidigt eller sent för då är det inga problem att få en slurpig nudelsoppa i magen.

You Might Also Like