Äta ute

Restaurang Chou Chou

Chou Chou är ett nytt trevligt inslag i benämningen vegan-restauranger. Eller växtbaserat enligt deras eget narrativ. Det är hur som helst en trevlig restaurang och det känns i mångt och mycket som att de riktar in sig mot köttätare som vill vidga sina vyer. Maten är fokuserad på klassiska och välbekanta rätter. Och det är väl inte kanske så konstigt med tanke på att restaurangens delägare och kreativa ledare är den är matbloggaren Jävligt Gott som nischade in sig just på detta.

De har både buffé och a la carte samt en mer cafébetonad disk med smörgåsar och fikabröd. Vi testade buffén som dagens lunch till priset av 149:- vilket får anses som överkomligt med tanke på läge och utbud. De håller till inne i Mood Gallerian mitt i stan (i Stockholm, reds anmärkning).

Varm buffe

De kalla rätterna för dagen bestod av skagenröra, tonfiskröra, ceasarsallad, potatissallad och någon form av sallad på betor. Gott nybakat bröd med vegansk smör och hummus fanns också på buffén. Varmrätterna bestod i rostad potatis, boeuf bourguignon, chili sin carne, viltskavsgryta och ris med grönsaker. Boeuf’en var överraskande god, carnen smakade som förväntat men viltskavsgrytan hade kunnat arbetats på mera.

Tallrik med mat

Det är ju helt klart spännande när man tar något så klassiskt som dessa rätter och gör dem växtbaserade. Överlag bra men jag tror, och hoppas, att de hittar den där sista knuffen och verkligen får fram smakerna. Det är fortfarande en bit kvar även om de är på god väg. Rekommenderas för dig som vill prova växtbaserat.

You Might Also Like