En blogg om mat, dryck och upplevelser

Tortillapizza – 3 lyxiga varianter

Tortillapizza är en av de enklaste och snabbaste rätterna man kan tänka sig. Oavsett ambitionsnivå så kan man få till en duglig pizza på nolltid vilket uppskattas av både stora och små. Det finns många genvägar att ta för att snabba upp matlagandet men man kan också höja ambitionsnivån även på något så enkelt som en pizza gjord på tortilla-botten. Färdig tomatsås, färdigriven ost och färdigskurna pålägg, du väljer själv hur snabbt du vill göra din pizza. Eller varför inte satsa på en mer smakrik ost att riva själv och välja ut några goda inlagda grönsaker eller charkuterier för att höja smakerna utan att kompromissa med tid.

Perfekt fredagsmiddag
Är du trött på taco-fredag och vill förnya för familjen så kan dessa pizzor varmt rekommenderas. Alla kan välja sin egen topping på pizza och det blir en rolig uppgift att få göra sin egen pizza. Det brukar i alla fall uppskattas av barnen att få vara med och hjälpa till och få bestämma helt själv vad man ska få ha på sin pizza.

Små pizzor

Capricciosa
ger 4 små pizzor
4 tortillabröd
4 msk tomatpuré
4 tsk olivolja
2 dl riven ost
4 champinjoner, skivade
8 skivor skinka
salt och peppar

1) Sätt på ugnen på 250 grader – pizza-sten in om det finns hemma.
2) Bred ut 1 msk tomatpuré på varje tortillabröd och droppa över 1 tsk olivolja samt några varv med pepparkvarnen.
3) Strö över cirka 1/2 dl riven ost, lägg på champinjoner och skinka överst.
4) Grädda i cirka 4-5 minuter högt upp i ugnen.

Vit salsiccia-pizza
ger 4 små pizzor
4 tortillabröd
4 msk creme fraiche
4 tsk olivolja
2 dl riven ost
1 rå salsiccia-korv
8 blad basilika, strimlad
salt och peppar

1) Sätt på ugnen på 250 grader – pizza-sten in om det finns hemma.
2) Bred ut 1 msk creme fraiche på varje tortillabröd och droppa över 1 tsk olivolja samt salt och peppar.
3) Strö över cirka 1/2 dl riven ost.
4) Ta av skinnet på korven och bryt i små bitar och lägg på pizzan.
5) Grädda i cirka 4-5 minuter högt upp i ugnen.
6) Strö över basilikablad.

Tryffelpizza
ger 4 små pizzor
4 dl blandad färsk svamp
4 tortillabröd
4 msk creme fraiche
2 tsk tryffelolja
2 dl riven ost
4 tsk rostad lök
salt och peppar

1) Sätt på ugnen på 250 grader – pizza-sten in om det finns hemma.
2) Skär svampen i mindre bitar och stek mjuk.
3) Bred ut 1 msk creme fraiche på varje tortillabröd och droppa över 1/2 tsk tryffelolja samt salt och peppar.
4) Strö över cirka 1/2 dl riven ost.
5) Grädda i cirka 4-5 minuter högt upp i ugnen.
6) Lägg på den stekta svampen och toppa med en 1 tsk rostad lök.