Hamburgare/ Recept

Älgburgare med västerbottenost

Viltkött är poplärt i Sverige och kanske älgfärs i synnerhet. Vi tycker att älgfärs är väldigt användbart och vi gillar att göra hamburgare. Köttet är väldigt magert så det behövs fettas upp och det fixar vi med nöttalg eller fläskfärs. Gör det och du får världens bästa älghamburgare!

Älghamburgare med västerbottenost och svamp

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Middag Husmanskost
Serves: 4
Prep Time: 10 minutes Cooking Time: 20 minutes Total Time: 30 minutes

Gott med älgfärs.

Ingredients

  • 4 st hamburgerbröd
  • 400 gram älgfärs
  • 200 gram fläskfärs eller mald nöttalg
  • 60 gram riven västerbottenost
  • 100 gram champinjoner eller kantareller
  • 4 msk inlagd rödlök
  • 4 msk finhackad sallad sallad
  • 4 msk majonnäs

Instructions

1

Blanda älgfärs och fläskfärs, smaka av med salt och peppar och forma till 4 burgare.

2

Skiva och stek svampen i smör. Salt & peppar.

3

Stek eller grilla hamburgarna. När de börjar bli klara så lägg på riven västerbottenost så det smälter.

4

Stryk på ett lager majonnäs i bottenbrödet, lägg på sallad och svamp för att sedan lägga på hamburgaren. Toppa med inlagd rödlök.

You Might Also Like