Recept/ Varmrätt

Buttermilk fried chicken

Friterad kyckling är en riktig favorit och det finns ju otal varianter. Vi har som bekant inte buttermilk i Sverige och då får man hitta substitut och vi har lyckas blanda gräddfil och mjölk för att få till en bra konsistens där paneringen fastnar. I USA är halva rätten paneringen och denna friterade kyckling är välkryddad och saftig.

I kombination med potatismos så får man en riktigt fin variant på fried chicken and cash.

Buttermilk fried chicken

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Middag
Serves: 4
Prep Time: 30 minutes Cooking Time: 30 minutes Total Time: 1 hour

Amerikansk friterad kyckling på svenska ingredienser.

Ingredients

  • 600 gram kycklingfilé
  • 5 dl vatten
  • 1,5 msk salt
  • 1 msk pressad lime
  • 8 dl vetemjöl
  • 3 dl gräddfil
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk senapspulver
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Instructions

1

Skär kycklingen i mindre bitar, ca 4-5 cm stora.

2

Blanda vatten och 1,5 msk salt och lägg i kycklingen. Låt marinera i kylskåp över natten eller åtminstone några timmar.

3

Ta upp och skölj av kycklingen, torka torr med hushållspapper.

4

Ta fram 3 skålar. 4 dl vetemjöl i den första, gräddfil och mjölk blandat i den andra och sista skålen ska 4 dl vetemjöl, lökpulver, paprikapulver, senapspulver, svartpeppar, bakpulver och salt blandas.

5

Doppa kycklingen i mjöl, skaka av, dränk i gräddfilsblandningen och doppa slutligen i den sista mjölskålen.

6

Fritera kycklingen, tar cirka 10-15 minuter. Låt rinna av på galler.

Notes

Serveras med potatispuré, mosade ärtor och skysås.

You Might Also Like