Friterad kyckling är en riktig favorit och det finns ju otal varianter. Vi har som bekant inte buttermilk i Sverige och då får man hitta substitut och vi har lyckas blanda gräddfil och mjölk för att få till en bra konsistens där paneringen fastnar. I USA är halva rätten paneringen och denna friterade kyckling är välkryddad och saftig.
I kombination med potatismos så får man en riktigt fin variant på fried chicken and cash.
Amerikansk friterad kyckling på svenska ingredienser. Skär kycklingen i mindre bitar, ca 4-5 cm stora. Blanda vatten och 1,5 msk salt och lägg i kycklingen. Låt marinera i kylskåp över natten eller åtminstone några timmar. Ta upp och skölj av kycklingen, torka torr med hushållspapper. Ta fram 3 skålar. 4 dl vetemjöl i den första, gräddfil och mjölk blandat i den andra och sista skålen ska 4 dl vetemjöl, lökpulver, paprikapulver, senapspulver, svartpeppar, bakpulver och salt blandas. Doppa kycklingen i mjöl, skaka av, dränk i gräddfilsblandningen och doppa slutligen i den sista mjölskålen. Fritera kycklingen, tar cirka 10-15 minuter. Låt rinna av på galler. Serveras med potatispuré, mosade ärtor och skysås.Buttermilk fried chicken
Ingredients
Instructions
Notes