Recept/ Tillbehör

Jalapeno poppers – enkelt recept i ugn

Het chili med ost är svårslaget gott. De stora hamburgerkedjorna har sina varianter av små friterade bollar som förvisso är goda men i regel inte tillgängliga i hemmets trygga vrå. Under årens lopp så har många poppersrecept testats och det ena bättre än det andra. De flesta recept innefattar ganska mycket arbete och det är inte alla gånger man har tid att göra ett tvådagarsprojekt när man vill stilla sin ost- och chilihunger. Lättlagat och dessa poppers kräver inte fritös för att bli goda. Tillagas smidigt i ugnen vilket torde vara det perfekta receptet för dig som inte gillar att fritera.

Lathet är en dygd och för att förenkla ytterligare, och för att vi faktiskt gillar den något artificiella fyllningen som brukar vara i dessa poppers, så har vi har helt sonika valt att köra med färdig nacho-sås. Vi använder oss av ElRio’s Nacho Cheese-sås som man hittar i sin lokala butik på ”Usa-hyllan”.

Jalapeno poppers med citronmajonnäs

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Snacks
Serves: 5 st
Prep Time: 15 min Cooking Time: 15 min Total Time: 30 min

Ingredients

  • 5 st jalapenos
  • 2 msk färskost, typ philadelphiaost
  • 1 dl Nacho Cheese Sauce con Jalapenos (elRio)
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 ägg
  • 1 dl pankoströbröd
  • 1 dl majonnäs
  • 1 citron

Instructions

1

Halvera jalapenosarna och kärna ur (eller blanda i kärnorna i smeten nedan för extra hetta).

2

Blanda nachosåsen med färskost och cayennepeppar till en smidig massa.

3

Fyll jalapenosarna med ostmassan.

4

Doppa i ägget och rulla i pankoströbröd.

5

Lägg på galler och grädda i ugn cirka 15 minuter på 200 grader.

6

Citronmajonnäs: Blanda majonnäs, finrivet citronskal och ungefär hälften av citronsaften som blir när den pressas. Smaka av med salt och peppar.

You Might Also Like

  • Anders Johansson
    2013-03-16 at 12:39

    Vad har ni för tips på trassliga recept? Jag tycker själva trasslandet har ett egenvärde i sig :-). Det här ser dock smaskigt ut och jag har länge gått och funderat på att ge mig på det här. City gross har ju jalapeno på lösvikt vilket gör priset överkomligt, styckepackade är ju vidrigt dyrt