Kött/ Recept

Pulled pork med Coca Cola

Världens bästa och enklaste pulled pork recept. En varning ska utfärdas då denna helt klart är åt det söta hållet som det blir med läsk i maten.
Pulled pork i gryta
Receptet nedan är en härligt söt köttgegga med en bra chili-ton utan att vara alltför stark. Vill man lattja till det så drar man i en jalapeno eller habanero för att få upp farten.
chili, vitlök och lök

Pulled pork
1 kilo fläskkarre
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 msk Sweet Baby Rays BBQ-sås
1 hel ancho-chili
1 hel chipotle-chili
1 coca cola burk (33 cl)
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk spiskummin
1 tsk farinsocker
2 stjärnanis
1 msk whisky (eller annan god spritsort)

1. Lägg fläskkarren i botten av en emaljkastrull (typ Le Crueset) med lock.

2. Blanda bbq-såsen med spiskummin, farinsocker, chili och bred på köttet. Häll Coca Cola i botten på grytan tillsammans med stjärnanisen och whiskyn.

3. Skiva lök och vitlök och lägg ovanpå köttet.

4. Sätt in i ugn och värm på 125°C och låt stå i ca 5-6 timmar. Efter ungefär 1 timme så petar du ner löken och vitlöken som låg ovanpå ner i vätskan runt köttet. Kolla även så köttet inte bränt fast i botten.

5. Titta till grytan lite då och då. Är det för lite vätska och det börjar bränna så slå på vatten.

6. När köttet faller ihop av sig själv med en lätt petting så är det klart. Ta ut och låt svalna något.

7. Mosa köttet grovt med en gaffel och rör om. Smaka av med salt och peppar.

You Might Also Like

  • Veckans tips v. 47
    2012-11-19 at 21:01

    […] gjorde tidigare i veckan en laddning pulled pork och den nya sajten In the ktchn levererar en pulled pork med Dr […]

  • Pulled pork burger
    2012-12-18 at 08:09

    […] pork burger 4 personer 4 hamburgerbröd 600 g pulled pork 4 msk majonnäs 1 burk picklad […]

  • Pulled pork tacos med guacamole – Mextema #3
    2013-01-06 at 09:16

    […] pork taco tortillabröd i tacostorlek en laddning pulled pork 3 avokados 2 tomater 2 charlottenlökar 1/2 kruka koriander 1 lime salt och […]

  • Carnitas med salsa fresca – Mextema #4 | food junkies
    2013-01-07 at 08:28

    […] Carnitas med pulled pork tortillabröd i storlek ca 8 cm i diameter en laddning pulled pork […]

  • myran
    2013-01-27 at 16:15

    när ska vitvinsvinägern i?

  • Veckomatsedel | food junkies
    2013-02-17 at 10:29

    […] Onsdag: Pulled pork […]

  • Simon
    2013-02-25 at 11:15

    Hur tror ni att det hade blivit om man inte lagar den i en emaljgryta? Mission impossible eller?

    • Foodjunkies.se
      2013-02-25 at 21:27

      Om du tar en form och lägger allting i, täcker väl med alufolie, så tror jag det kommer att funka bra. Om det efter 4 h fortfarande är segt så släng ner allting i en kastrull och koka det ett par timmar – då blir det garanterat mjukt.

  • Flatbröd med fläsk, guacamole och morotssallad | food junkies
    2013-03-12 at 08:12

    […] 1 laddning överblivit fläskkött, t ex pulled pork flatbröd guacamole […]

  • Olle
    2013-04-25 at 19:50

    Hej!
    Gjorde detta recept för någon vecka sen och det var ju supergott, men blev i sötaste laget för min smak, vad tror du om att byta ut colan mot en god öl?

    • Foodjunkies.se
      2013-04-25 at 22:44

      Jag tror det är en utmärkt idé. Då går det mer mot den klassiska chilin där mängder med öl används.

      • Olle
        2013-04-26 at 15:28

        Tackar för svar :)

  • Pulled pork i lergryta | food junkies
    2013-09-10 at 08:00

    […] än att utnyttja den fantastiska ler-uppfinningen till att göra pulled pork? Vi har gjort pulled pork förut här på Food Junkies, men man kan inte göra för många varianter av goda saker. Så här kommer en ny variant. Vi kan […]

  • Kickan75
    2013-10-02 at 20:50

    Funkar det med vanlig gjutjärnsgryta?

  • Amanda Sofia Lundberg
    2013-11-03 at 12:21

    Ska man finhacka chilinarna innan de ska blandas i ? Och är det någon skillnad på ancho chili och poblano?

    • Foodjunkies.se
      2013-11-24 at 11:40

      Ja, chilin ska hackas men den behöver inte finhackas för det kokar sönder ändå.

  • Andreas
    2013-11-18 at 13:58

    Skulle det passa att ha i vin istället för colan? Eller skär det sig till whiskeyn?

    • Foodjunkies.se
      2013-11-24 at 11:39

      Då skulle jag nog byta ordning på det och köra i vinet först och låta koka in och sen köra på en skvätt whisky.

  • Proper pub grub – 10 favoritrecept | food junkies
    2013-12-25 at 23:12

    […] med mos och schalottenlöksringar Korv med bröd deluxe Bánh mì – smörgåsen från Vietnam Pulled pork med Coca Cola – Mextema #1 Hamburgerbröd – vårt bästa […]