Detta är ett perfekt recept om man har överbliven chili, pulled pork, confiterad gris eller anka. Flatbröd, eller flat bread som det är mer känt som, är ett ojäst platt bröd som antingen gräddas i ugnen eller görs i stekpanna.
Det fina med denna rätt är att man kan plocka ihop precis vad man vill. I skafferiet finns oftast de få ingredienser som behövs för att göra brödet och resten kan vara leftovers. En coleslaw som blev över från lördagens hamburgare tillsammans med tacorester från fredagen blir en bra lunch på söndagen.
Flatbread är perfekt som bas vid överblivet kött eller grönsaker. Flatbread: Blanda ihop de torra ingredienserna. Addera vatten och olivolja och knåda ihop till en deg. Låt vila i 30 minuter. Dela degen 3 delar och kavla ut. Sätt ugnen på full effekt och finns en pizzasten tillgänglig så värm den i cirka 1 timme. Det går bra med en uppochnervänd plåt också. Grädda tills de är gyllenbruna, mellan 5 och 10 minuter. Morotssallad: Riv morötterna fint. Blanda samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Avokadoröra: Mosa avokadon. Finhacka tomat, scharlottenlök och chili. Blanda samtliga ingredienser och pressa över lime. Smaka av med salt och peppar. Montering: Värm köttet. Börja med brödet och lägg ett lager avokadoröra, fortsätt med morotssalladen och toppa med fläskköttet.Flatbread med pulled pork & avokado
Ingredients
Instructions