Recept, mat och junkfood

Pulled pork – ett enklare recept

Detta trådiga kött blev 2012 års raket i de svenska hemmen. Aldrig tidigare har det pratats så mycket fläskkött på arbetsplatserna och det har verkligen spridit sig som en löpeld över Sverige. Detta trådiga och möra kött passar både stor och liten och går att kombinera lite hur som helst. En del kör det som fredagstaco och andra kokar ris och äter det som gryta. Vi diggar left overs och framförallt så gillar vi att göra varma mackor på överbliven pulled pork vilket ni som har följt bloggen har sett ett urval av recept vid det här laget.

Vi bjuder på ett superenkelt pulled pork-recept där man bara behöver göra i ordning en grov kryddsmet och sedan sköter det sig helt själv i ugnen. Mat som är enkel att laga och smakar väldigt gott är den bästa maten tycker vi.
texaschili

Pulled pork
1 kg fläskkarre
1/2 dl vatten
1 dl ketchup
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 ancho-chili
1 chipotle-chili
1 spansk peppar
1 tsk spiskummin
1 tsk fänkål
1 tsk honung
1 tsk liquid smoke
1 msk vinäger
1 tsk salt

1) Sätt ugnen på 125 grader och ta fram en ugnssäker form.
2) Finhacka löken, pressa vitlöken och skär chilin i små bitar. Blanda lök, vitlök och chili med vatten och ketchup samt övriga kryddor till grov smet. Gnid in köttet med väl med smeten och lägg i formen.
3) Täck med lock eller aluminiumfolie och tillaga i mitten av ugnen ca 5 tim.
4) När köttet släpper vid ett lättare tryck så är det färdigt. Mosa direkt i kastrullen och blanda med kokvätskan.