Recept/ Tillbehör/ Varmrätt

Mac & Cheese på tubost

Det här receptet är så vansinnigt enkelt och på några minuter så har man en dekadent och krämig pastagratäng i ugnen. Huvudspelaren är en tub med ost. Denna stapelvara som de flesta träffar på någon gång i livet. Vi har gått från raketosten till en uppsjö av smaker med allt från skagenost till chiliost. Tubosten är inte längre någon trist nödmat då man idag kan hitta ett flertal som faktiskt smakar riktigt bra. Variationen och möjligheterna är många. Äta på mackan, i en gratäng, göra en ostig sås eller krämiga fyllda krustader.

Tubosten är ju också den perfekta utflyktsmaten då den är enkel att ta med och kräver inte någon kylning vilket kan vara bra om man exempelvis är ute och campar.

I detta recept så behöver vi endast fyra ingredienser för att få ihop denna smarriga Bacon Mac & Cheese. Ni läste rätt, bara fyra ingredienser och dessutom så är den smaksatt med bacon. Och alla vet ju att allt blir godare med bacon. Men det allra viktigaste när man gör Mac & Cheese är att inte koka makaronerna, eller vilken pasta man nu väljer, helt färdiga då de går klart i ugnen när formen gratineras. Vi tyckte att det var lite för lite bacon i tubosten så vi har lagt till mer. Och även haft i creme fraiche för att få lite extra krämighet och konsistens.

Bacon Mac & Cheese på tubost

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Middag Svenskt
Serves: 4
Prep Time: 10 minuter Cooking Time: 20 minuter Total Time: 30 minuter

Superenkelt recept där vi tar genvägen med ost på tub.

Ingredients

  • 6 dl makaroner
  • 1 tub bacon-ost
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 paket bacon
  • 2 msk ströbröd

Instructions

1

Koka makaronerna nästan klara och spola av med kallt vatten.

2

Strimla och stek bacon.

3

Blanda tubost, creme fraiche och bacon med makaronerna och häll upp i en form. För att få extra krispighet så strös ströbröd över toppen på gratängen men kan hoppas över om man inte har det hemma.

4

Grädde på 225 grader i cirka 20 minuter. Det är klart när det bubblar och det är gyllene på toppen.

You Might Also Like