Bacon är ju gott till i princip allt. Men går det att göra en dessert med bacon? Klart det går! Vi har gjort en ganska klassisk kladdkaka men adderat just bacon.
Baconet, som vi steker hårt, ger en krispighet i kakan och sältan i kombination med sockret är ju en klassisk snickers-kombo. Salt och choklad funkar ju riktigt bra ihop.
Detta ett litet experiment och vårt dessertprojekt med bacon och eftersom vi lyckades bra med det så kommer vi att försöka oss på fler. Håll utkik framöver. Mer bacon till folket!
Sött, salt och choklad är alltid en vinnande kombination. Finstrimla baconet och stek på låg värme tills det är riktigt krispigt.
Strö över 2 msk socker och 10 gram smör och låt koka in i baconet. Sila av baconet.
Smält 100 g smör och rör ner äggen och 2,5 dl socker. Blanda väl.
Rör ner övriga ingredienser och blanda runt. Vänd ner det avrunna baconet.
Häll upp smeten i en smord och bröad form. Grädda i 175 grader i cirka 18 minuter.Baconkladdkaka
Ingredients
Instructions