Bánh mì har varit en trendmacka under lång tid och numera är det många restauranger som säljer dessa vietnamesiska härligheter. Sitt franska arv har gett den en bärare i form av en baguette som strykes med ett lager paté och fylls sedan med härliga grönsaker, kött i alla dess former och massor med koriander. Det hela avslutas med ett lager sriracha-sås som får kröna verket.
Om du inte har testat dessa goda mackor så föreslår vi att du genast lägger in nedanstående recept i veckomatsedeln. Låt dig inte avskräckas av den färska jalapenon eller rättikan – alla måste få vara med och det går ihop väldigt fint i slutänden. Fantastisk macka med smaker från Vietnam. Baka av baguetterna enligt instruktionen på förpackningen. Låt svalna något och lägg sedan i en plastpåse så de mjuknar. Skär morot och rättika i stavar. Blanda vatten, risvinäger, 3 msk socker och salt och slå lagen över den skurna moroten och rättikan. Låt stå svalt ett par timmar. Skär sidfläsket i 1 mm tunna strimlor och finhacka löken. Fräs sidfläsk och lök. Bryn fläskfärsen tillsammans med övriga ingredienser. Häll på fisksås, 3 msk socker och rör om. Häll upp i en ugnssäker form och kör på 200 grader i 40 minuter. Rör om då och då. Skiva jalapeños tunt, plocka korianderbladen och skiva gurkan. Dela baguetten och stryk ett lager majonnäs på den övre sidan och ett lager anklevermousse i botten. Lägg på den skivade gurkan, den inlagda morot/rättikan, köttröra, jalapeno och koriander. Toppa med sriracha-sås.
Bánh mì
Ingredients
Instructions
Bun Buns Skrivfelsmafia
2013-07-12 at 15:01Gossar, under punkt 3 är det väl rimligtvis fisksås som ska ner i fläsket och inte risvinäger?
Utförliga recept finns också på http://bunbun.se
Foodjunkies.se
2013-07-22 at 23:49Tack! Det är rättat nu.