Picklad, eller inlagd, rödlök är perfekt tillbehör till både burgare och tacos. Och mycket annat. Det är enkelt att göra och ger den där lilla kicken till maten som ofta behövs. Vi använder oss av ättika men det går också med vinäger även om man kan behöva dra ner mängden något. Eftersom det finns en uppsjö av olika vinägersorter så är det svårt att ge några exakta mått utan det gäller att smaka sig fram. Med ättikan blir det enklare eftersom det finns i regel bara två sorter, 12% eller 24%.
Det finns ju en uppsjö av grönsaker man kan pickla men vi gillar lök. Och rödlöken tycker vi blir lite godare än den gula löken då den röda är mildare i smaken.
Picklad rödlök
Ingredients
- 3 stora rödlökar
- 1 dl ättika (12%)
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- 1 tsk salt
Instructions
Blanda ättika, socker, vatten och salt i en kastrull och koka upp.
Skiva löken tunt och lägg i en glasburk.
Slå den varma lagen över den skivade löken och låt stå kallt i minst ett dygn innan servering.