Recept/ Tillbehör

Picklad rödlök

inlagd rödlök

Picklad, eller inlagd, rödlök är perfekt tillbehör till både burgare och tacos. Och mycket annat. Det är enkelt att göra och ger den där lilla kicken till maten som ofta behövs. Vi använder oss av ättika men det går också med vinäger även om man kan behöva dra ner mängden något. Eftersom det finns en uppsjö av olika vinägersorter så är det svårt att ge några exakta mått utan det gäller att smaka sig fram. Med ättikan blir det enklare eftersom det finns i regel bara två sorter, 12% eller 24%.

Det finns ju en uppsjö av grönsaker man kan pickla men vi gillar lök. Och rödlöken tycker vi blir lite godare än den gula löken då den röda är mildare i smaken.
Picklad rödlök

Picklad rödlök
1 burk

3 stora rödlökar
1 dl ättika (12%)
2 dl socker
3 dl vatten
1 tsk salt

1) Blanda ättika, socker, vatten och salt i en kastrull och koka upp.
2) Skiva löken tunt och lägg i en glasburk.
3) Slå den varma lagen över den skivade löken och låt stå kallt i minst ett dygn innan servering.

You Might Also Like

 • Pulled pork burger
  2013-01-02 at 16:27

  […] Pulled pork burger 4 personer 4 hamburgerbröd 600 g pulled pork 4 msk majonnäs 1 burk picklad rödlök […]

 • Pontus
  2013-11-22 at 13:19

  Hej!

  Har ni någon koll på ungefär hur länge löken håller sig?

  • Foodjunkies.se
   2013-11-24 at 11:21

   Någon månad har vi haft den liggandes och det har inte varit några problem. Men det är svårt att ge något direkt svar. Ser den bra ut och smakar bra så är det bara att äta.

   • hemmakocken
    2013-11-25 at 18:50

    Ovanstående svar var schyst men kan tillägga att om du vill kan du alltid använda lite atamon för konservering om du vill göra en större sats och spara t.ex.

    • Foodjunkies.se
     2013-11-27 at 00:11

     Vi tackar för tipset om Atamon. Har ju sett burkarna på affären men aldrig reflekterat över vad det är. Detta måste vi läsa på mer om.

     • Reine
      2013-12-18 at 20:25

      Jag tror inte att atamon behövs om man inte skulle vilja spara den picklade löken i ganska lång tid (ca: 3-6mån). Pga sammansättningen i ättikan så bildas inga bakterier, självklart spelar koncentrationen av ättika i förhållande till vatten roll men med allt socker, salt och ättika som alla är konserverande så håller även hemmagjorda inläggningar i väldigt lång tid utan konserveringsmedel. Sen är det ju såå gott och så enkelt att göra picklad rödlök att man inte behöver göra så stora satser för att lagra i flera månader.