En härlig murrig och faktiskt lättlagad rätt som sköter sig själv under dagen. Det är inte så krångligt som det låter och perfekt att ta en billig bit kött och skapa något som smakar underbart.
Fläskkarré, tjocka revbensspjäll, fläsklägg eller vad som råkar finnas hemma funkar bra att confitera. Vi tycker det blir bäst med något mer marmorerat kött därav att fläskkarré är favoriten.
Det är en mastig rätt så därför kör vi en syrlig sallad till för att få bra balans. Men vill man göra den mer matig så passar man på att rosta av några potatisar när man ändå gör vitlöksmajonnäsen. Missa verkligen inte detta recept, det är supergott! Supergod och välbalanserad rätt. Confiterad fläskkarré: Sätt ugnen på 120 grader. Lägg ner köttet i en tajt ugnsform. Lägg i lagerblad, vitlök, timjan, rosmarin. Häll på rapsolja så det täcker köttet väl. Täck med aluminiumfolie och stoppa in i ugnen i 4-5 timmar. När köttet faller isär så är det klart. Ta upp och låt rinna av. Dra sönder köttet för hand. Rostad vitlöksmajonnäs: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg den hela vitlöken i en form och stoppa in i ugnen. Baka i cirka 1 timme till de känns ordentligt mjuka. Tryck ut vitlöksklyftorna, mosa och blanda med majonnäsen. (Tips, här kan man med fördel lägga i ett par potatisar samtidigt med vitlöken om man vill få en matigare måltid.) Sallad: Finstrimla salladen. Blanda övriga ingredienser och "dressa" salladen precis innan servering. Den rostade vitlöksmajonnäsen kan förberedas dagen innan och får mogna i kylen.
Confiterad fläsk, rostad vitlöksmajonnäs och dragonslungad sallad
Ingredients
Instructions
Notes
Max Timander
2013-03-04 at 22:06Hej! Vart köpte du plankan? Gillar stuket
Foodjunkies.se
2013-03-04 at 22:23Det är en julklapp från jobbet. Är en sån där bräda med ett litet hål för skålen. Inget speciellt alls.
Matias Zakrisson
2013-03-07 at 19:00Snyggt! Å det låter mycket gott!
Foodjunkies.se
2013-03-08 at 22:30Tack!