Hamburgare/ Kött/ Recept

Koreansk bao pork burger

Hamburgare är ju en favorit för många och detta är att kombinera det bästa av två världar. Det vietnamesiska och koreanska köket i någon slags fusion med det moderna amerikanska köket. Vi har tagit beståndsdelarna från Bao’s och Bahn Mi och monterat dem i en hamburgare. Den feta fläsksidan ackompanjeras av den söta hoisinsåsen och bryts av elegant med den snabbinlagda gurkan. Rostade löken adderar den extra krunchen som rätten behöver och sist men inte minst vattendelaren koriander. Vi som älskar koriander lägger på en rejäl laddning för att det är så gott. Receptet nedan förutsätter en färdig bakad fläsksida och det finns numer att köpa färdigt på en vanlig matvaruaffär om man vill spara tid. Vill man göra själv så finns det många bra recept därute.

Bao pork hamburgare

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Middag Fusion
Serves: 4
Prep Time: 15 minutes Cooking Time: 10 minutes Total Time: 25 minutes

En supertrevlig hamburgare med traditionella smaker från det koreanska köket. En slags blandning mellan en Bao och Bánh mí fast serverad som en hamburgare.

Ingredients

  • 4 st hamburgerbröd
  • 600 gram bakad fläsksida
  • 2 msk rostad lök
  • 2 msk hoisinsås
  • 2 msk chilimajonnäs
  • 1 litet knippe koriander
  • 10 cm gurka
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk socker
  • 1 msk vatten
  • 1 krm salt

Instructions

1

Start med att pickla gurkan. Skiva gurkan tunt. Blanda vinäger, vatten, socker och salt och lägg i gurkan.

2

Skär fläsksidan i portionsbitar och stek på varje sida för att få en knaprig yta.

3

Dela hamburgerbröden och rosta bröden på insidan.

4

Dags för montering.

5

Börja med att stryka på ett lager hoisinsås på det undre brödet och ett lager chilimajonnäs på den övre halvan.

6

Lägg sedan på den steka fläsksidan samt gurka, rostad lök och koriander.

You Might Also Like