Hamburgare är ju en favorit för många och detta är att kombinera det bästa av två världar. Det vietnamesiska och koreanska köket i någon slags fusion med det moderna amerikanska köket. Vi har tagit beståndsdelarna från Bao’s och Bahn Mi och monterat dem i en hamburgare. Den feta fläsksidan ackompanjeras av den söta hoisinsåsen och bryts av elegant med den snabbinlagda gurkan. Rostade löken adderar den extra krunchen som rätten behöver och sist men inte minst vattendelaren koriander. Vi som älskar koriander lägger på en rejäl laddning för att det är så gott. Receptet nedan förutsätter en färdig bakad fläsksida och det finns numer att köpa färdigt på en vanlig matvaruaffär om man vill spara tid. Vill man göra själv så finns det många bra recept därute.
En supertrevlig hamburgare med traditionella smaker från det koreanska köket. En slags blandning mellan en Bao och Bánh mí fast serverad som en hamburgare. Start med att pickla gurkan. Skiva gurkan tunt. Blanda vinäger, vatten, socker och salt och lägg i gurkan. Skär fläsksidan i portionsbitar och stek på varje sida för att få en knaprig yta. Dela hamburgerbröden och rosta bröden på insidan. Dags för montering. Börja med att stryka på ett lager hoisinsås på det undre brödet och ett lager chilimajonnäs på den övre halvan. Lägg sedan på den steka fläsksidan samt gurka, rostad lök och koriander.Bao pork hamburgare
Ingredients
Instructions