Vi har gjort en annan variant på Texas Chili under namnet No bells ‘n beans chili. Det är ju en mer hardcore variant än vad som har gjorts denna vecka. Detta recept innehåller mindre öl och chili och tar inte lika lång tid att göra.
Ursprunget till dessa recept kommer från Erik Hörnfeldts världens bästa chili som publicerades i Expressen 1988 (!). Jag undrar ju dock hur många som kokade chili på 80-talet. Chilin fick dock sin upprättelse under 2000-talet när långkokens tid kom. Då och då står det en gryta med chili och puttrar i någons hem även om storhetstiden kanske är över för denna gång.
Vi tycker dock att det är en väldigt trevlig och tidlös gryta och tycker att alla borde göra den minst en gång om året.
En klassisk chiligryta utan bönor. Perfekt till taco, burrito eller på en rostad skiva surdegsbröd. Skär köttet i grytbitar och fräs hårt i en gryta. Köttet ska få ordentlig färg. Skär lök och bacon i fina strimlor och fräs i grytan. Hacka chilin och vitlök och vänd ner i grytan med övriga ingredienser. Slå på öl och vatten. Koka på svag värme tills köttet faller sönder, cirka 3-4 timmar. Börjar det koka torrt så slå på mer vatten. Texas Chili
Ingredients
Instructions
http://kalasmums.blogspot.se/
2013-01-30 at 14:21Säger du det världens bästa ;-) Måste man testa det då kanske?
Foodjunkies.se
2013-01-30 at 22:42Allt är ju subjektivt men vi tycker den är väldigt god. Testa och gör din egen världens bästa chili! :-)
God mat | Pearltrees
2013-03-07 at 20:34[…] Texas Chili – Världens bästa chili-recept | food junkies […]
Matlagning | Pearltrees
2013-03-08 at 13:23[…] Texas Chili – Världens bästa chili-recept | food junkies […]