Vi älskar fläskkött och vi älskar fänkål. Det i kombination är ljuvligt och vad passar inte bättre än att göra en god, lätt rostad, smörgås med dessa ljuva smaker.
Orkar man inte laga fläskläggen för sig så är detta en perfekt left-over-macka. Gårdagens fläsklägg eller långbakat fläsk går också alldeles utmärkt att slänga på och då är det hela klart på en kvart.
Godaste smörgåsen! Skölj fläsklägget väl, lägg i en kastrull, täck med vatten och låt koka upp. Skumma. Slanta moroten, kvarta löken och lägg ner i kastrullen tillsammans med lagerblad, stjärnanins, fänkålsfrö. Koka i ca 2 timmar tills köttet släpper lätt från benet. Plocka köttet från benen och svål, skär eventuellt ner till mindre bitar. Hyvla fänkålen tunt på mandolin, droppa över citronsaft och en gnutta salt och peppar. Blanda majonnäs och sambal oelek. Skiva och rosta brödet. Montera bröd, fänkålssallad, det plockade fläsklägget, majonnäs och strössla sist över rostad lök.Macka med fläsklägg, chilimajonnäs och rostad lök
Ingredients
Instructions
joulmo
2013-07-04 at 12:25Ser riktigt smaskig ut…..