Kött/ Recept

Kantarellsoppa med västerbottensost och bacon

Här är vårt bästa recept på kantarellsoppa där vi går all in och bättrar på den klassiska soppan med bacon, västerbottensost och extra mycket grädde. More is more.

Kantarellsoppa med västerbottensost och bacon

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Lunch Svenskt
Serves: 4
Prep Time: 5 minutes Cooking Time: 15 minutes Total Time: 20 minutes

Kanongod kantarellsoppa med klassiska svenska smaker.

Ingredients

  • 1 liter rensade gula kantareller
  • 1 gul lök
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 7 dl grädde
  • 50 gram riven västerbottensost
  • 1 paket bacon

Instructions

1

Skär svampen i mindre bitar och finhacka löken. Fräs i stekpanna med rikligt med smör.

2

Slå på vitvinsvinäger och kycklingbuljong och låt koka in i ett par minuter. Häll på grädden och låt koka i cirka 5-10 minuter.

3

Under tiden soppan kokar så skär baconet i mindre bitar och stek krispigt. Låt rinna av på hushållspapper.

4

Mixa soppan och mixa sedan i västerbottensosten. Är den för tjock så späd med vatten. Smaka av med salt och peppar.

5

Fördela det stekta baconet i botten på soppskålar och häll på kantarellsoppan.



You Might Also Like