Tyskarna har ju sin schweinshaxe och vi har fläsklägg i ugn. I den tyska versionen så används orimmat fläsk medan i Sverige så är det helt klart lättast att få tag på rimmat fläsklägg så det kör i alla vi på food junkies med. Det kokta fläsklägget är väl absolut det vanligaste men denna variant blir bra mycket roligare och i vårt tyckte godare.
När man får lite snits på det hela så får man en perfekt krispig svål och ett trådigt, mört kött. Och eftersom fläsklägg oftast är extremt billigt så får man mycket väldigt mycket god mat per investerad krona. Gott, rustikt och billigt.
Gott och trevligt nytt sätt att göra fläsklägg. Skär rutnät i svålen, mortla fänkålen och gnid in fläsket. Kör i ugn på 150 grader i 2-3 timmar tills köttet lossnar lätt från benet. Sista 15 minuterna, dra upp till 200 grader så att svålen blir krispig. Riv äpplet och fräs ihop med surkålen i en kastrull. Krydda upp med salt och peppar. Servera med en klick dijonsenap och cornichons.Ugnsbakat fläsklägg med surkål
Ingredients
Instructions
BD
2012-12-03 at 21:54grymt tips!
Foodjunkies.se
2012-12-04 at 08:05Kul att du hittade till oss!
Staffan
2013-11-16 at 12:31Ska nog testa detta imon. Låter grymt gott! :) Gjorde pulled pork för några veckor sen, och detta är ju inte helt olikt…
Foodjunkies.se
2013-11-24 at 11:42Det tycker jag! Ruskigt gott!
Blodpudding
2014-03-23 at 14:31Tack för detta utmärkta recept. Har provat lite varianter i vinter och kommit fram till min egen favorit. Jag tycker det blir mycket bättre om man gör det på orimmad fläsklägg, lite svårare att hitta men inte alls omöjligt. Sen gnider jag det med fänkålen, salt och mortlad torkad svamp. Bäst blev det med Karl Johan men sen den tog slut har jag kört med trattisar. Serverar med kokt potatis och sås gjord på det underbara stekspadet. Syrliga tillbehör som ovan.
Vezzlan
2018-04-19 at 21:20Med eller utan lock på? Eller kör jag utan lock sista 15 min?