Hamburgare/ Kött/ Recept

Rostbiffsmacka med pepparrot

Detta är en variant på hamburgaren där vi skuret köttet istället för att mala ner. Men en rejäl laddning rostbiff mellan två hamburgerbröd kan ju inte bli fel. Om man vill så är den supersnabb att göra och det är klassiska smaker som går ihop. Detta är en riktig favoritmacka/burgare!

Rostbiffsmacka med pepparrot

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Middag
Serves: 4
Prep Time: 10 minutes Cooking Time: 5 minutes Total Time: 15 minutes

Klassiska svenska smaker i ett hamburgerbröd.

Ingredients

  • 4 st hamburgerbröd
  • 2 gula lökar
  • 20 skivor rostbiff, tunt skuren
  • 2 dl finstrimlad isbergssallad
  • 1 msk pepparrot
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk dijonsenap

Instructions

1

Börja med att skiva löken och stek den i smör. Salta och peppra.

2

Blanda creme fraiche, pepparrot, majonnäs och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.

3

Rosta hamburgerbröden på insidan och stryk på ett litet lager av pepparrotskrämen, lägg på isbergssallad och varva sedan skivor med rostbiff.

4

Lägg på den stekta löken och toppa slutligen upp med resterande pepparrotskräm.

You Might Also Like

  • Anders Johansson
    2013-04-19 at 12:51

    Mycket fin macka. Liknar en som jag åt VARJE morgon till frukost när jag var i Boston på konferens en vecka. Tog den första dagen och vågade sen inte byta till något annat. Jag fantiserar ofta om den mackan.

    Just det där berget av rostbiff som ni sopar in gör nog susen.