Hamburgare/ Kött/ Recept

Patty Melt – med extra grilled cheese

Efter att ha varit i USA några gånger så har man sett det mesta i hamburgerväg, vissa saker värre än andra. Men man ska ju inte dö nyfiken heter det och efter att ha sett något amerikansk matprogram så fick världen skåda denna burgare som vid större intag ger en säker väg till nästa hjärtattack. Detta är en Patty Melt men något uppgraderad. Brödet är utbytt mot två klassiska varma mackor med ost och i mitten vilar en redig köttfärsbiff med ännu mer ost och stekt lök. Vanligtvis så har man inte varma mackor som bröd men denna kombination funkar också fint.

Patty Melt

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Middag
Serves: 4
Cooking Time: 30 minuter Total Time: 30 minuter

Klassisk amerikansk macka med köttfärs, ost och stekt lök mellan vitt bröd.

Ingredients

  • 16 skivor rostbröd
  • 300 gram riven ost
  • 500 g köttfärs
  • salt & peppar
  • 1 gul lök
  • 4 msk smör

Instructions

1

Börja med att skiva och steka löken gyllenbrun. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.

2

Fortsätt med grilled cheese-mackorna som ska utgöra brödet till denna Patty Melt. (Vill man ha en mer kalorisnål macka så hoppar man över detta och endast tar ett bröd på varje sida). Smöra brödskivorna på båda sidor och lägg 25 gram riven ost mellan skivorna. Totalt 8 mackor.

3

Stek i stekpanna på medelvärme, eller rosta i smörgåsgrill tills osten smält och mackorna är gyllene.

4

Forma köttfärsen till fyra biffar, salta och peppra och stek på medelvärme.

5

Ta en grillad macka, lägg på en köttfärsbiff samt 25 gram riven ost och grilla av i varm ugn på cirka 250 grader till osten smälter. Lägg på stekt lök och lägg på den andra mackan som lock.

6

Tryck till och njut.

You Might Also Like