Vårlammen är här och det är ju underbart gott. Lamm är ju väldigt underskattat och många verkar dra sig från att köpa lamm vilket är synd då det är fin smak. Råkar man som vi komma över några fina lägg så tycker vi att man ska dra på ett riktigt långkok. Vi har gjort ett härligt rödvinsbrässerat lammlägg som sköter sig själv i ugnen. Lammlägg: Salta och peppra läggen och fräs av i en kastrull. Grovhacka löken och moroten och lägg i grytan tillsammans med vitlök, tomatpuré, honung, rosmarin och timjan. Slå på vin, kalvfond och täck med vatten så det täcker. Koka upp och skumma av. Ställ grytan i ugnen och kör på 125 grader i 3-4 h. När köttet känns mört, lyft upp läggen och sila av såsen. Koka ner såsen till simmig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Lägg försiktigt tillbaka läggen i såsen och värm upp igen på svag värme. Polenta: Koka upp buljongen och vispa ner polentan. Koka på svag värme med regelbunden omrörning i cirka 40 minuter. Vänd ner parmesan och smör, smaka av med salt och peppar. Om den känns alldeles för tjock, späd med mer vatten.
Lammlägg med polenta
Ingredients
Instructions
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10