Rillette är kanske inget man gör dagligdags men det borde man. För det är fett, gott och ett bra sätt att ta hand om många delar på djuret. Rillette på fläsk är en trådig och krämig köttmassa som gör sig bäst på en liten bit rostat bröd tillsammans med en liten inlagd gurkbit. Köttsmör borde det faktiskt heta istället.
Det är inte krångligt att göra och det är inga konstiga ingredienser. Det tar bara lite tid men det mesta sköter sig själv och arbetsinsatsen består i att kolla till kastrullen ibland och röra ett varv då och då så inget fastnar i botten. Mer köttsmör till folket.
Den perfekta förrätten Lägg samtliga ingredienser i en stor kastrull och häll på med vatten så det täcker. Koka 2-3 timmar tills köttet är mjukt och faller isär vid ett lätt tryck. Plocka upp fläsklägget och sila av buljongen, spar buljongen. Rensa läggen på köttet och riv ner köttet i en bunke. Häll på en skvätt av buljongen och rör runt med en slev, fyll på med buljong till en härligt krämig och trådig konsistens har uppnåtts (Detta kan med fördel göras med elvisp). Smaka av med salt och peppar. Fyll glasburkar och ställ kallt. Njut med gott rostad bröd, cornichons och en liten klick dijonsenap.Fläskrillette
Ingredients
Instructions
Anders Johansson
2012-12-29 at 16:23Kul blogg. Den är relativt nystartad va? Precis sån mat som jag gillar så den här kommer jag följa.
Ha det bra
Anders, barariktigmat.se
Foodjunkies.se
2012-12-30 at 10:01Stämmer bra, vi drog igång i november. Kul att du gillar det vi har åstadkommit hittills.
Ola
2013-01-08 at 19:28Ser mycket trevligt ut!
Snabb fråga: Hur lång uppskattar ni att hållbarheten i kylskåp är?
Foodjunkies.se
2013-01-11 at 00:05Tack!
Det är en bra fråga. En vecka är inga problem men jag gissar att den säkert håller mycket längre om man har ett hyffsat isterlager ovanpå.