Buttermilk fried chicken är en riktig amerikansk klassiker, men eftersom buttermilk inte finns i Sverige så kan du enkelt ersätta den med gräddfil och mjölk. Detta recept ger 4 portioner och är enkel att göra, med en saftig och krispig yta och en mör och smakrik insida. Gräddfilen och mjölken ger en extra len och saftig kyckling, medan den krispiga paneringen ger den perfekta kontrasten. Så vänta inte, prova detta recept på buttermilk fried chicken idag och bjud familjen på en riktigt smaskig middag!
Buttermilk fried chicken i kombination med potatismos ger en riktigt fin variant på den klassiska rätten fried chicken and mash.
Amerikansk friterad kyckling på svenska ingredienser. Om du älskar saftig och smakrik kyckling så är det här receptet med gräddfil och mjölk ett måste i din receptsamling. Gräddfilen och mjölken ger en extra len och saftig kyckling, medan den krispiga paneringen ger den perfekta kontrasten. Prova detta fantastiska recept och bjud familjen på en god variant av den klassiska amerikanska rätten buttermilk fried chicken. Skär kycklingen i mindre bitar, ca 4-5 cm stora. Blanda vatten och 1,5 msk salt och lägg i kycklingen. Låt marinera i kylskåp över natten eller åtminstone några timmar. Ta upp och skölj av kycklingen, torka torr med hushållspapper. Ta fram 3 skålar. 4 dl vetemjöl i den första, gräddfil och mjölk blandat i den andra och sista skålen ska 4 dl vetemjöl, lökpulver, paprikapulver, senapspulver, svartpeppar, bakpulver och salt blandas. Doppa kycklingen i mjöl, skaka av, dränk i gräddfilsblandningen och doppa slutligen i den sista mjölskålen. Fritera kycklingen, tar cirka 10-15 minuter. Låt rinna av på galler. Serveras med potatispuré, mosade ärtor och skysås.Buttermilk fried chicken
Ingredients
Instructions
Notes