Detta är en riktig favorit där den mjuka hemmaslagna majonnäsen möter med den krispiga löjrommen. Det går ju såklart att använda sig av en svensk klassiker, den svenska kalix-löjrommen, men vi tycker det funkar fint med den billigare amerikanska löjrommen också. Denna goda majonnäs kan användas på många olika sätt men att bara spritsa den på lättsaltade chips och riva över lite dill är en riktigt snackshöjdare.
Att slå sin egen majonnäs kan vara lite nervöst i början men genom att använda rumstempererade ingredienser samt använda en elvisp så är det enklare att lyckas. Ta det lugnt i början så kommer det att gå vägen.
Ett trevligt tillbehör till fisk eller som garnityr på lättsaltade chips. Ta fram elvispen och blanda äggula, dijonsenap och vinäger i en stor bunke. Droppa försiktigt ner rapsolja och när den går ihop sig med äggblandningen så kan man öka tempot något till en fin stråle. När all olja är matad så bör man ha fått en ganska tjock majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Blanda majonnäs och löjrom. Spä med en gnutta vatten om den blir för tjock.Löjromsmajonnäs
Ingredients
Instructions