Recept/ Smårätter

Löjrom med chips – för 20 personer

Löjrom är den perfekta råvaran att servera som förrätt eller snacks – till många. Det går lätt att förbereda och de flesta tycker om löjrom. I dessa tider så får man vara extra noggrann med hygien och förutom det självklara att ha plasthandskar vid uppläggning så har vi valt att varje person får en egen liten chipspåse att skopa upp löjrommen med. Det är väldigt uppskattat att slippa stå och gräva i en stor skål med chips och istället få sin egen påse.

Löjrom med chips och klassiska tillbehör - för 20 personer

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Förrätt
Serves: 20
Prep Time: 30 minutes Total Time: 30 minutes

Receptet är för 20 personer och varje person får en 40 grams chipspåse. Detta är för att slippa slabba i en stor chipsskål och göra det mer hygieniskt.

Ingredients

  • 20 st 40 grams chipspåsar lättsaltat
  • 500 gram löjrom
  • 1 liter gräddfil
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 knippen dill
  • 200 gram inlagd rödlök

Instructions

1

Blanda gräddfilen med salt och peppar. Finhacka dillen och skär den inlagda rödlöken i mindre bitar.

2

Dags att lägga upp - förbered med att ställa fram 20 stycken skålar (och chipspåsar).

3

Bottna skålen med gräddfil, ca 2-3 msk per person.

4

Lägg på löjrom, 20 gram per person vilket är ungefär en rågad matsked.

5

Toppa med dill och rödlök.

You Might Also Like