Förrätt/ Pizza/ Recept

Pizza med löjrom och färska räkor

Pizza med räkor och löjrom

Detta kan vara den ultimata förrätten. Man tar något så dekadent och simpelt som en pizza och så toppar man den med lyxig löjrom och handskalade räkor. Finns något riktigt härligt att blanda något riktigt sunkigt med något riktigt lyxigt. Det är så gott och vi gör en vit pizza som ligger till grund.

Vit pizza med räkor och löjrom

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Snacks
Serves: 4
Prep Time: 30 minutes Cooking Time: 1 hour Total Time: 1 hour 30 minutes

Underbar förrätt med traditionella svenska smaker. Perfekt bjudmat vid speciella tillfällen.

Ingredients

  • 1 bulle färsk pizzadeg (se våra recept om du saknar det)
  • 2 msk creme fraiche
  • 2 msk riven västerbottensost
  • 50 g löjrom
  • 100 g skalade räkor
  • 2 msk majonnäs (gärna fast hemslagen)
  • 1 msk finhackad dill
  • 4 klyftor citron
  • salt & peppar

Instructions

1

Börja med pizzan. Tryck ut degen, bred på creme fraiche och riven västerbottensost. Salta och peppra.

2

Grädda pizzan på 200 grader i cirka 10 minuter tills den har fått fin färg. Ta ut och låt svalna något.

3

Blanda dill med majonnäs samt salt och peppar.

4

När pizzan är lite svalare så är det dags att toppa upp den. På med räkor, löjrom och spritsa ut klickar med dillmajonnäsen.

5

Servera med citronklyftor.

You Might Also Like