Förrätt/ Recept/ Smårätter

Chips med löjrom

Löjromssäsongen i Kalix har precis kommit igång och det firar vi med ett riktigt bra och enkelt löjromsrecept. Restaurang Riche fick sin första leverans förra helgen och har haft sina traditionsenliga löjromsdagar, och det är just därifrån inspirationen till detta recept har kommit.

Löjrom är ju löjligt gott och passar till allt möjligt. Tycker nog, som många andra, att den är som bäst när den serveras relativt enkelt. Antingen en kall sås/dipp med löjrom eller naturell med en råraka eller något annat krispigt. Vi har gjort lyx- och vuxenvariant av en riktig fredagsklassiker – nacho de luxe. Här är nachosen utbytta mot mandelpotatischips och gräddfilen uppgraderas med citronzest. Detta recept är så enkelt så att alla borde slå ihop en korg till nästa fredagsmys.

Löjrom de luxe

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Serves: 2 pers till förrätt
Prep Time: 15 min Total Time: 15 min

En hyllning till nachos fast tolkat med svenska smaker och råvaror.

Ingredients

  • 1 påse á 100 g mandelpotatischips
  • 100 g löjrom
  • 1,5 dl gräddfil (avrunnen i kaffefilter)
  • 1 citron, zest
  • 1 tsk finhackad dill

Instructions

1

Blanda gräddfil och skalet av citronen, smaka av med salt och peppar.

2

Montering: sprid ut chipsen, klicka på löjrom och strössla med dillen. Spritsa eller klicka ut gräddfilen.

You Might Also Like