Kött/ Recept

Oxkindslasagne

Om du älskar lasagne och vill testa något lite extra lyxigt så är det här receptet på oxkindslasagne ett måste. Oxkinder är en styckningsdetalj som kommer och går. Det finns numera i princip året om i butikerna, det är relativt billigt och lämpar sig perfekt för långkok. Oxkinden blir mör och full av smak när den lagas långsamt, och tillsammans med den krämiga såsen och de andra ingredienserna blir detta en riktigt lyxig lasagne. Detta recept räcker till 4-6 personer och är enkelt att göra.

Lasagne på oxkinder

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Middag Svenskt
Serves: 4
Prep Time: 30 minutes Cooking Time: 5 hours Total Time: 5 hours 30 minutes

Denna härliga lasagne med mör oxkind och en krämig sås är lätt att göra och ger en fantastisk smakupplevelse. Oxkinder blir mjuka och fulla av smak när den lagas långsamt, och tillsammans med de andra ingredienserna blir detta en riktigt lyxig lasagne.

Ingredients

  • Ragu på oxkind:
  • 700 g oxkinder
  • 3 dl rödvin
  • 1 morot
  • 1/4 liten rotselleri
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 lagerblad
  • 1 stjärnanis
  • 1 förp krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • Bechamelsås:
  • 3 msk smör
  • 3 msk mjöl
  • 6 dl mjölk
  • salt & peppar
  • Oxkindslasagne:
  • oxkindsragu
  • bechamelsås
  • lasagneplattor
  • parmesan

Instructions

1

Ragu på oxkind:

2

Finhacka morot, rotselleri och lök och fräs på i en kastrull. Lägg ner oxkinderna och låt få färg.

3

Slå på rödvin, vitlök, lagerblad, tomatpuré, stjärnanis och krossade tomater.

4

Låt puttra på låg värme i 3-4 h eller tills köttet faller isär.

5

Tryck sönder köttet med en gaffel och blanda runt. Smaka av med salt och peppar.

6

Bechamelsås:

7

Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet.

8

Tillsätt mjölken lite i taget, koka upp och låt koka under fortsatt vispning 3-5 min.

9

Smaka av med salt och peppar.

10

Lasagne:

11

Sätt ugnen på 200 grader.

12

Varva oxkindsragu, bechamelsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form.

13

Strö över parmesan-osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.

You Might Also Like

  • Kristopher
    2013-04-24 at 11:28

    Ni har en grym blogg! Skaffa en facebooksida så blir det ännu lättare att följa er.. :) Ha det gott!

  • D
    2014-01-01 at 13:47

    Fast om man tar sig tid att göra en riktig bolognese, som ragu i stället för köttfärsvarianten, så serveras den så klart inte med spaghetti ;)