Oxkinder är en styckningsdetalj som kommer och går. Det finns gott om de i butikerna nu till hösten, det är relativt billigt och lämpar sig perfekt för långkok. Vi tycker det är perfekt att göra ragu på och man behöver inte göra lasagne. Det funkar fint att bara koka spagetti till. Och vips så har man en variant på spagetti bolognese.
Ett modernt recept som tar hand om de mer udda styckningsdetaljerna. Ragu på oxkind: Finhacka morot, rotselleri och lök och fräs på i en kastrull. Lägg ner oxkinderna och låt få färg. Slå på rödvin, vitlök, lagerblad, tomatpuré, stjärnanis och krossade tomater. Låt puttra på låg värme i 3-4 h eller tills köttet faller isär. Tryck sönder köttet med en gaffel och blanda runt. Smaka av med salt och peppar. Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget, koka upp och låt koka under fortsatt vispning 3-5 min. Smaka av med salt och peppar. Lasagne: Sätt ugnen på 200 grader. Varva oxkindsragu, bechamelsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Strö över parmesan-osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.Lasagne på oxkinder
Ingredients
Instructions
Kristopher
2013-04-24 at 11:28Ni har en grym blogg! Skaffa en facebooksida så blir det ännu lättare att följa er.. :) Ha det gott!
Foodjunkies.se
2013-04-24 at 22:18Tackar! Nu har vi fixat så vi finns på Facebook också. Gilla oss på https://www.facebook.com/Foodjunkies.se
D
2014-01-01 at 13:47Fast om man tar sig tid att göra en riktig bolognese, som ragu i stället för köttfärsvarianten, så serveras den så klart inte med spaghetti ;)