Kött/ Recept

Oxkindslasagne

Oxkinder är en styckningsdetalj som åter är på modet. Det finns gott om de i butikerna nu till hösten, det är ganska billigt och lämpar sig perfekt för långkok. Vi tycker det är perfekt att göra ragu på och man behöver inte göra lasagne då det funkar fint att bara koka spagetti till. Och vips så har man en spagetti bolognese.

en skål med kött

Ragu på oxkind
700 g oxkinder
3 dl rödvin
1 morot
1/4 liten rotselleri
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 lagerblad
1 stjärnanis
1 förp krossade tomater
3 msk tomatpuré

Finhacka morot, rotselleri och lök och fräs på i en kastrull. Lägg ner oxkinderna och låt få färg. Slå på rödvin, vitlök, lagerblad, tomatpuré, stjärnanis och krossade tomater. Låt puttra på låg värme i 3-4 h eller tills köttet faller isär. Tryck sönder köttet med en gaffel och blanda runt. Smaka av med salt och peppar.

Bechamelsås
3 msk smör
3 msk mjöl
6 dl mjölk
salt & peppar

Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget, koka upp och låt koka under fortsatt vispning 3-5 min. Smaka av med salt och peppar.

Oxkindslasagne
oxkindsragu
bechamelsås
lasagneplattor
parmesan

Sätt ugnen på 200 grader. Varva oxkindsragu, bechamelsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Strö över parmesan-osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.

You Might Also Like

  • Kristopher
    2013-04-24 at 11:28

    Ni har en grym blogg! Skaffa en facebooksida så blir det ännu lättare att följa er.. :) Ha det gott!

  • D
    2014-01-01 at 13:47

    Fast om man tar sig tid att göra en riktig bolognese, som ragu i stället för köttfärsvarianten, så serveras den så klart inte med spaghetti ;)