Hamburgare/ Recept

Hamburgare med bearnaisesås

hamburgare med bearnaisesås

En hyllning till mysfredagen och den nya tidens brunsås, dvs bearnaise – detta recept aspirerar på att bli svenska folkets nya favoritburgare – bearnaisehamburgare. Detta kan ju av connoisseuren uppfattas lite väl flottigt och mastigt men den är inte alls tokig. Den lätt kryddiga hamburgaren gifter sig fint med med bearnaisen och när den toppas upp med knaprig, rostad lök så kan man inte annat än luta sig framåt över burgaren och njuta.
Kyckling på fredag? Nä, gör bearnaisehamburgare till familjen och polarna istället.
hamburgare med bearnaisesås

Bearnaiseburgare
recept för 4 personer

4 hamburgerbröd
500 g köttfärs
1 äggula
1 msk dijonsenap
1 tsk cayennepeppar
salt & peppar
4 skivor hamburgerost
2 msk majonnäs
en liten påse färsk bladspenat
1 tomat
2 dl bearnaisesås (egengjord eller din färdiga favorit)
en burk rostad lök

1) Blanda köttfärs, äggula, dijonsenap, cayennepeppar, salt och peppar till en smidig färs.
2) Forma till 4 stycken hamburgare och stek dem i en panna med smör till önskad stekgrad.
3) Dela och rosta hamburgerbrödet lätt i en stekpanna.
4) Montera i följande ordning; bröd, tunt lager majonnäs, bladspenat, hamburgare, ost, bearnaise, rostad lök, tomat och slutligen bröd.

You Might Also Like

  • Veckans tips v.1
    2013-01-07 at 00:42

    […] Vi vill ju också passa på och tipsa om våra egna hamburgare. Vår favorit just nu är ägg och bacon-hamburgaren. Har man lite tid över så gillar vi den franska hamburgaren med finslipade smaker. Och vill man svulla ordentligt på fredagskvällen så ska man ju absolut göra vår bearnaise-burgare. […]

  • Hemmagjorda hamburgare | food junkies
    2013-03-24 at 08:02

    […] med timjansmayo, lök och gruyère-ost Hamburgare med bearnaisesås Baconburgare med prästost Habanero chili cheeseburgare Ägg- och […]

  • Proper pub grub – 10 favoritrecept | food junkies
    2013-11-25 at 18:17

    […] 9) Bearnaiseburgare – låter ju väldigt flottigt, och det är det. Men faktiskt oväntat gott. […]