Hamburgare/ Recept

Hamburgare med bearnaisesås

hamburgare med bearnaisesås

En hyllning till mysfredagen och den nya tidens brunsås, dvs bearnaise – detta recept aspirerar på att bli svenska folkets nya favoritburgare – bearnaisehamburgare. Detta kan ju av connoisseuren uppfattas lite väl flottigt och mastigt men den är inte alls tokig. Den lätt kryddiga hamburgaren gifter sig fint med med bearnaisen och när den toppas upp med knaprig, rostad lök så kan man inte annat än luta sig framåt över burgaren och njuta. Låt familjen, vännerna och grannarna få njuta av en mysig bearnaise-hamburgare.

Hamburgare med bearnaisesås

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Middag Svenskt
Serves: 4
Prep Time: 5 minutes Cooking Time: 15 minutes Total Time: 20 minutes

Allt blir godare med bearnaisesås.

Ingredients

  • 4 st hamburgerbröd
  • 500 g köttfärs
  • 1 st äggula
  • 1 msk sriracha
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 skivor hamburgerost
  • 2 msk majonnäs
  • 1 liten påse färsk bladspenat
  • 1 st tomat
  • 2 dl bearnaisesås (egengjord eller din färdiga favorit)
  • 4 msk rostad lök

Instructions

1

Blanda köttfärs, äggula, sriracha, salt och peppar till en smidig färs.

2

Forma till 4 stycken hamburgare och stek dem i en panna med smör till önskad stekgrad.

3

Dela och rosta hamburgerbrödet lätt i en stekpanna.

4

Montera i följande ordning; bröd, tunt lager majonnäs, bladspenat, hamburgare, ost, bearnaise, rostad lök, tomat och slutligen bröd.


You Might Also Like