Recept/ Tillbehör

Majonnäs – bästa tillbehöret till din hamburgare

En hamburgare utan majonnäs är som en nacke utan huvud. Öh, ja. Majonnäs är bra till det mesta, speciellt hamburgare och pommes frites, och ett bra grundrecept måste man ha.


Naturell direkt på brödet, som bas till goda såser och dressingar. Möjligheterna är många och med en näve finhackade färska örter i majonnäsen lyfter det ett snäpp till. Majonnäsen på bilden är smaksatt med finhackad rosmarin.

Majonnäs
blir cirka 2 dl

1 äggula
1 tsk vinäger
1 msk dijonsenap
1,5 dl rapsolja
salt & peppar

Förberedelser: se till att samtliga ingredienser har rumstemperatur.

1) Blanda ihop äggula, dijonsenap och vinäger.
2) Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Majonnäsen ska vara tjock och fluffig när den är klar, så mängden olja kan behövas justeras.
3) Smaka av med salt och peppar.

You Might Also Like

  • BLAT Sandwich | food junkies
    2013-02-04 at 08:00

    […] BLAT Sandwich 1 macka 1 avokado 1 citron 2 msk strimlad isbergssallad 4 stekta baconskivor 1 tomat i skivor 1 tsk majonnäs […]

  • Confiterad gris med rostad vitlöksmajonnäs | food junkies
    2013-03-04 at 08:02

    […] vitlöksmajonnäs 1 sats majonnäs 1 hel […]

  • Jalapeno poppers med citronmajonnäs | food junkies
    2013-03-16 at 08:01

    […] 1 dl Nacho Cheese Sauce con Jalapenos (elRio) 1 tsk cayennepeppar 1 ägg 1 dl pankoströbröd 1 dl majonnäs 1 […]

  • Ceasarsallad i glas | food junkies
    2013-06-10 at 08:04

    […] 3 dl hemslagen majonnäs 1 vitlöksklyfta, finhackad 2 sardeller, finhackad 1/2 dl parmesan, finriven 1 msk dijonsenap 1 msk […]

  • Bánh mì – smörgåsen från Vietnam | food junkies
    2013-07-22 at 23:49

    […] Majonnäs – bästa tillbehöret till din hamburgare Salty Almond Apple Pie – en godare äppelpaj Picklad rödlök Pulled pork – ett enklare recept Hamburgerbröd – vårt bästa recept […]

  • Staffan
    2013-11-16 at 12:44

    Ett enkelt tips här till alla som låter blir att göra majonäs för att man glömt ta fram äggen ur kylen i tid och inte hinner…

    Om man kläcker äggen och lägger äggulorna i skålen som man ska vispa i tillsammans med de andra ingridienserna som ju ofta redan är rumstempererade, så tar det inte många minuter innan äggen har ”tinat” så att man kan vispa dem utan att riskera att det skär.Det brukar alltid gå bra:-)

    • Foodjunkies.se
      2013-11-24 at 11:41

      Väldigt bra tips, brukar göra likadant själv.