Vi älskar hamburgare. Efter all tung julmat så var vi ännu en gång sugna på burgare och därför bestämde vi oss för att göra en variant med fisk istället. Vi presenterar stolt vår laxburgare!
Laxburgare med citron
för 4 personerLaxburgare
500 gram lax, ben och skinnfri
1 ägg
2 msk dill
citronzest från en halv citron
1 tsk salt
pepparCitrondressing
2 msk majonnäs, hellmans
2 msk creme fraiche
citronsaft från en halv citron
citronzest från en halv citron
salt och pepparTill servering
4 st hamburgerbröd
sallad, finskuren
picklad lök
färsk gurka, skivad1) Mixa laxen till en grov färs. Blanda lax, dill, ägg, citronzest, salt och peppar. Forma färsen till 4 burgare.
2) Citrondressing: Blanda ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
3) Stek eller grilla laxburgarna. Stek hamburgerbrödet med snittytan nedåt.
4) Stryk på citrondressing på båda bröd-delarna och lägg på burgaren. Toppa med sallad, gurka och picklad lök.