Lammstek är väl mest förknippat med påsken men vi tycker att det passar året om. Se till att få tag på en fin stek, gärna från någon gård i närheten där du bor för det är ju alltid roligare att äta mat som man vet var den kommer ifrån.
Härligt långbakat lamm i ugn. Hacka örterna, finhacka vitlöken och blanda med olivolja och salt till en marinad. Massera in marinaden i köttbiten och placera i en ugnsfast form. Stick in en stektermometer på den tjockaste delen av köttbiten. Täck formen med folie. Sätt in steken i ugnen på 150 grader och när steken kommer upp i 55 grader så ta av folien och dra på ugnen på grill så den får yta. Detta tar 2-3 timmar. När termometer visar cirka 60 grader är steken rosa, vid 65 grader är steken lättrosa, vid 75 grader helt genomstekt. Låt lammsteken vila på en skärbräda i 30 minuter innan den skärs upp. Servera med rostad potatis, citronklyftor samt en skål med flingsalt.Lammstek i ugn
Ingredients
Instructions
Notes