När man gör pulled pork i gryta i ugnen så brukar man gnida in den i någon form av bbq-sås och låta den stå och gosa till sig i ugnen en eftermiddag.
Men när man gör det på grillen så är det ofta en dry rub som görs och som sedan blir den enda smaksättningen vid den indirekta grillningen.
Tänkte att det skulle vara kul att testa att göra med rub men med tillagning i gryta i ugn. Sagt och gjort så slog jag ihop en klassisk kryddblandning med rökigt paprikapulver som bas. Klappade in ett stycke fläskkarré med kryddblandning och lät den stå i kylskåp ett par timmar. Sedan fick den gå i 5-6 timmar i 120 grader i ugnen. Det blev ett ordentligt lager med vatten och fett i botten på grytan som faktiskt gick i vasken. Plockade köttet noggrant och jag tycker nog att både konsistens och smak blev extra bra denna gång. Köttet blev luftigt på något underligt vis. Kryddblandningen funkar ju såklart utmärkt vid grillen också.
En härlig torr kryddblandning som passar perfekt med fläskkött. Mortla fänkålsfröna och blanda samtliga ingredienser.Pulled pork krydda / rub
Ingredients
Instructions
Adde
2013-05-26 at 16:08Hade du aluminium folie på grytan? Annars blir det väll ett tjockt torr lager av rubben?
xray
2013-06-06 at 11:44Går ju alltid att slänga in någon deciliter öl i grytan om man är rädd.