Ibland har man turen att komma över rådjursfärs från någon bekant som jagar. Nuförtiden så är i princip alla matvaruaffärer så välsorterade att man kan hitta viltfärs av olika dess slag i frysdisken året runt. Rådjursfärs är ju ganska mager färs och när vi skapade receptet så såg vi till att addera både grädde, ströbröd och äggulor för att få en saftigare köttbulle. Vi tycker att det perfekta tillbehöret är sås och potatis. Svamp är också gott och i denna ”ragu” så har vi blandat olika sorter så man tar vad man har helt enkelt. Njut av detta höstrecept i klassiska smaker.
En riktig höstklassiker. Blanda ihop samtliga ingredienser till rådjursköttbullarna och forma till bollar. Stek i smör. Rensa svampen och skär i mindre bitar. Stek svampen i smör tills vätskan har försvunnit. Finhacka löken och stek tillsammans med svampen. Koka ihop äppelcider, grädde och fond i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner rådjursköttbullarna i såsen och låt koka ihop några minuter. Häll över svampragun och toppa med rosmarinen precis innan servering. Servera med kokt potatis.Rådjursköttbullar med svamp och gräddsås
Ingredients
Instructions
Anders Johansson
2013-10-01 at 10:04Ser väldigt bra ut. Bra också att ni dundrar i mycket grädde och använder ströbröd i färsen. Det blir extra viktigt när man har så magert kött som rådjur