Det är inte ofta vi på Food Junkies bakar men ibland behöver man ha en bra dessert i bakfickan. Och detta recept är just det där som överraskar och piggar upp en middag. Traditionell smulpaj med äpplen kan ju vara lite platt i smaken även om det är gott. Vi har arbetat upp med mandel och salt för att ge den lite extra karaktär. Fyllningen ska ha citronzest – glöm inte den detaljen för den ger så mycket tillbaka.
Lär dig detta recept utantill och du har ett perfekt bakfickerecept att ta fram när det kniper.
Salty Almond Apple Pie
Ingredients
- 100 g smör
- 2 dl mandel
- 2 dl vetemjöl
- 1/2 dl socker
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk malen kanel
- 5 äpplen
- zest från en citron
- 1 dl socker
Instructions
Hacka mandlarna grovt. Blanda smör, mandel, vetemjöl, socker, salt, kanel och nyp ihop till en smuldeg.
Skala och skiva äpplena, blanda med socker och citronzest. Fyll en form med äpplen och smula över smuldegen.
Grädda i 175 grader i 50 minuter tills äpplena är mjuka och smuldegen är knaprig.
Notes
Servera med vaniljglass.