Hamburgare/ Recept

Högrevsburgare

För att göra högrevshamburgare så behövs högrevsfärs. De renläriga skulle säga att man måste mala själv men om man inte får tag i ett bra kött så är inte skillnaden mot den färdigmalda högrevsfärsen så stor. För att få bra utväxling på att mala själv så är det helt klart en fördel att hitta något bra kött. Det är ju lättare sagt än gjort för mycket av de köttstycken som finns i butik till ett lägre pris smakar inte speciellt mycket.

Tyvärr så varierar den färdigmald färsen och ett tag hade Ica en naturbetesfärs som var riktigt bra. Den har vi dock inte sett på länge och vi är tillbaka på den vanliga högrevsfärsen igen. Men i vilket fall, oavsett vad ni väljer för kvalitetsfärs så kommer det bli godare än färdigpuck.

Högrevsburgare

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Middag
Serves: 4
Prep Time: 5 minutes Cooking Time: 15 minutes Total Time: 20 minutes

Supergod burgare på högrevskött.

Ingredients

  • 600 gram högrevsfärs
  • 4 st hamburgerbröd
  • 4 skivor ost
  • 4 msk majonnäs

Instructions

1

Forma färsen med lätt hand till hamburgare, ca 150 gram per puck. Salta på båda sidor.

2

Dela brödet och rosta i stekpanna. Bred på majonnäs på båda sidor.

3

Stek burgarna i en het gjutjärnspanna och låt båda sidorna få en ordentligt yta. Lägg på osten när burgaren börjar bli färdigstekt så den hinner smälta.

4

Montera ihop, ät och njut!


You Might Also Like