En blogg om mat, dryck och upplevelser

Quesadilla med viltsmak

En härlig quesadilla med smaker av vad vi förknippar med Norrland. Hjortkött, svamp och Västerbottensost binder ihop detta till en krämig och väldigt god trekantsmacka. Bra som snacks eller tilltugg till fredagsölen. Att de är superenkla att göra gör ju inte saken sämre.

Snabbt och gott

Vi har tagit genvägen via tubostens förlovade rike och just tubost har perfekta smältegenskaper vilket gör att den passar perfekt i quesadillas. Det enda vi har gjort är att steka svamp och lagt till en smakrik riven ost. När det gäller svampen så är kantareller såklart ett givet inslag när det är säsong. Är det inte säsong får man nöja sig med champinjoner istället. Västerbottensost är en av våra favoritostar och den passar perfekt med tonerna av vilt. Tycker man den är för kraftig så går det alltid bra med en mildare prästost.

Quesadilla med viltsmak

Quesadilla med viltsmak
3 dl champinjoner
2 dl riven Västerbottensost
1 tub viltost
8 st tortillabröd

1) Skiva och stek champinjonerna och låt svalna.
2) Blanda Västerbottensosten med champinjonerna samt tubosten.
3) Bred fyllningen på 4 tortillabröd och lägg sedan de återstående som lock ovanpå.
4) Stek bröden i en torr stekpanna eller grilla i mackjärn. Skär upp i trekanter och njut!