Recept, mat och junkfood

Bangers and mash – korv med mos och schalottenlöksringar

Korv med mos, eller bangers and mash som britterna kallar det för. Det klassiska upplägget är en fläskkorv, potatismos och skysås. Huvudmomentet att steka upp ett par korvar och vispa ihop potatismos är ju inte så svårt i sig. Vi har däremot uppgraderat den med lökringar för lite extra lyx i vardagen.

Lökringarna blir det där lilla extra krispet som gör att det blir så mycket godare. Med friterat i maten så kan det ju inte gå fel, eller hur?

bangers_and_mash

Korv med mos med schalottenlöksringar
för 4 personer

4 stora eller 8 mindre korvar av god kvalitet
1 sats potatismos
1 sats skysås
10 st schalottenlökar
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd
olja till fritering

1) Skiva löken så du får ut ringar.
2) Vänd lökringarna i vetemjöl, sedan i ägget och sist i ströbrödet.
3) Värm oljan till 170 grader och fritera i någon minut tills de ser gyllene ut. Låt rinna av på papper.