Korv med mos, eller bangers and mash som britterna kallar det för. Det klassiska upplägget är en fläskkorv, potatismos och skysås. Huvudmomentet att steka upp ett par korvar och vispa ihop potatismos är ju inte så svårt i sig. Vi har däremot uppgraderat den med lökringar för lite extra lyx i vardagen.
Lökringarna blir det där lilla extra krispet som gör att det blir så mycket godare. Med friterat i maten så kan det ju inte gå fel, eller hur?
Den engelska varianten på korv med mos. Värm potatismoset och skysåsen. Stek korven och håll allt varmt. Skiva löken så du får ut ringar. Vänd lökringarna i vetemjöl, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Värm oljan till 170 grader och fritera i någon minut tills de ser gyllene ut. Låt rinna av på papper. Lägg upp en klick potatismos, korv, sås och toppa med lökringar.Bangers and mash
Ingredients
Instructions
Anders Johansson
2013-03-07 at 11:46Det här måste jag äta snart. Tyvärr har jag inga bra korvar hemma så det känns som att det är dags för en hamstringstur till Taylors snart.
Foodjunkies.se
2013-03-08 at 22:30Vi gillar också Taylors. I detta recept körde vi just korv från dem.
Anders Johansson
2013-03-09 at 18:16Ett Taylors borde finnas i varje stad. Jag åker från Uppsala till Kungsholmen bara för att besöka dem med jämna mellanrum och det är så värt det.