Hamburgare/ Recept

Hamburgare med timjansmayo, lök och gruyère-ost

hamburgare med timjansmajonnäs och lök

Börjar du redan nu tröttna på julborden? Då är det dags att göra hamburgare igen och varför inte passa på att gå utanför den så kallade boxen och prova något nytt.

Denna hamburgare är en personlig favorit då den är väldigt mycket hamburgare men också väldigt otraditionell. Mycket smak och där tankarna går till den franska löksoppans klassiska smaker. Men nu ska vi ju inte bli alltför pretentiösa och filosofera iväg. Det är en grym hamburgare helt enkelt!

Hamburgare med timjansmajonnäs, lök och gruyère-ost

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Middag
Serves: 4
Prep Time: 15 minutes Cooking Time: 45 minutes Total Time: 1 hour

Ingredients

  • 4 st hamburgerbröd
  • 600 g köttfärs
  • 1 äggula
  • 1 msk dijonsenap
  • salt & peppar
  • 4 skivor gruyère-ost
  • 4 msk majonnäs
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 2 schalottenlökar
  • 1 rödlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk socker

Instructions

1

Timjansmajonnäs; Blanda majonnäs och den hackade timjanen, smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra i kylen minst 30 minuter.

2

Karamelliserad lök; Skär löken  i skivor. Stek löken på ganska svag värme i smör, i minst 15 minuter. Slå på vitvinsvinägern och sockret och låt koka in. Smaka av med salt och peppar.

3

Blanda köttfärs, äggula, dijonsenap, salt och peppar till en smidig färs.

4

Forma till 4 stycken hamburgare och stek dem i en panna med smör till önskad stekgrad.

5

Dela och rosta hamburgerbröden lätt i en stekpanna.

6

Montera i följande ordning; bröd, hamburgare, gruyère, karamelliserad lök, timjansmajonnäs, bröd.

You Might Also Like

  • Tom
    2022-01-11 at 21:35

    Grymt recept, tack för det! Jag gjorde 1,5 gånger majonnässatsen, men följde i övrigt receptet ganska exakt. Blev mycket gott.