Äta ute

Friterad kyckling på restaurang American Table, Stockholm

Vid Norra bantorget och på hotell Clarion Sign hittar vi Marcus Samuelssons (känd från bland annat Top Chef Masters) nya storsatsning American Table Bar & Brasserie. Soul food och inte så mycket junk food. Även om det finns vissa likheter, eller snarare en flirt till vällagad fast food som, om det är bra, är lagat just low and slow.

Konceptet är amerikansk mat i någon form av amerikansk familjerestaurang och allt mynnar ut i en hyllning till den amerikanska livsstilen. I restaurangen hittar man ett långbord där tanken är att man ska dinera bredvid okända sällskap och knyta nya bekantskaper. Inte helt vanligt i Sverige men desto vanligare i amerika. Men vill man inte sitta på långbord så är det oaser av bordsgrupper där man kan sjunka ner i väntan på sin hamburgare.

Vårt besök gjordes under lunch och menyn är snarlik på kvällen. Vi började med en tallrik tacos på fläsk som var toppat med ananas-salsa. Gott, bra kryddat och en lagom liten start på måltiden. Nästa rätt blev friterad kyckling med rökt potatiscréme som är deras signaturrätt. Kycklingen var riktigt saftig och fin och i kombination med den väldigt goda potatispurén så var det en väldigt raffinerad version av fried chicken and mash. Riktigt bra.

På menyn finner vi även hamburgare, club sandwich och pecan pie. Och håller de lika hög kvalitet och autencitet som kycklingen så finns det potential för att det ska bli Stockholms bästa amerikanska restaurang. Nu är ju förvisso inte konkurrensen enorm inom den genren. Men ändå.

Pork Tacos, pineapple salsa, crema fresca

Buttermilk Fried Chicken, smoked potato cream, apple, mashed peas, mustard sauce

You Might Also Like

  • Brunch på American Table, Clarion Sign
    2012-12-07 at 08:02

    […] har hyllat American Table tidigare, se här, då vi gjorde ett besök och åt från deras ala carte-meny. Vällagat, gott och hyffsat […]