Vi gillar rådjur och vi gillar hamburgare. Därför tar vi det bästa från två världar och har skapat ett supersmarrigt recept på rådjurshamburgare. Detta är ju såklart en viltburgare för det är bara att byta ut rådjursköttet mot annat viltkött. Och eftersom viltkött ofta är väldigt magert så blandar vi ner bacon, eller annat fläsk, för att få en fetare färs.
Viltburgare på rådjursfärs
Härlig rådjursburgare med klassiska smaker.
Ingredients
- 500 gram rådjurskött för malning (eller annat viltkött)
- 100 gram bacon för malning
- 2 krm salt
- 2 krm peppar
- 4 hamburgerbröd
- 8 skivor bacon till hamburgaren
- 1/2 gul lök
- 4 msk isbergssallad
- 1 tomat
- 4 msk majonnäs
Instructions
Mal rådjursköttet tillsammans med bacon på medelgrov hålskiva. Blanda färsen med varsam hand, salt & peppar, och forma till 4 burgare.
Stek eller grilla hamburgarna.
Skiva löken och stek gyllene. Smaka av med salt och peppar.
Stek baconet krispigt och låt rinna av på hushållspapper.
Stryk på ett lager majonnäs i bottenbrödet och lägg på sallad och tomat för att sedan lägga på hamburgaren. Den toppas med stekt lök och kripsigt bacon.
Notes
Servera med pommes frites.