Löjrom är den perfekta råvaran att servera som förrätt eller snacks – till många. Det går lätt att förbereda och de flesta tycker om löjrom. I dessa tider så får man vara extra noggrann med hygien och förutom det självklara att ha plasthandskar vid uppläggning så har vi valt att varje person får en egen liten chipspåse att skopa upp löjrommen med. Det är väldigt uppskattat att slippa stå och gräva i en stor skål med chips och istället få sin egen påse.
Receptet är för 20 personer och varje person får en 40 grams chipspåse. Detta är för att slippa slabba i en stor chipsskål och göra det mer hygieniskt. Blanda gräddfilen med salt och peppar. Finhacka dillen och skär den inlagda rödlöken i mindre bitar. Dags att lägga upp - förbered med att ställa fram 20 stycken skålar (och chipspåsar). Bottna skålen med gräddfil, ca 2-3 msk per person. Lägg på löjrom, 20 gram per person vilket är ungefär en rågad matsked. Toppa med dill och rödlök.Löjrom med chips och klassiska tillbehör - för 20 personer
Ingredients
Instructions